De General Tire Grabber AT als beste getest

Waar kan je een all-terrain bandentest beter organiseren dan in Zuid-Afrika. Een land met een enorme diversiteit aan landschappen en extreme uiterste voor wat de rij-omstandigheden.

Alle situaties waaronder een all-terrain band maximaal moet presteren zijn hier aanwezig. Een uitgelezen mogelijkheid om alle merken die de uitdaging aandurfde eens aan een aantal zware test te onderwerpen en de resultaten op een rij te zetten.

De parameters om de onderlinge testresultaten betrouwbaar te kunnen meten zijn in goed overleg met de bandenfabrikanten en een aantal professionele bandenspecialisten tot stand gekomen.

Na een zorgvuldige voorbereiding zijn de testonderdelen vastgesteld zodat alle banden onder exact dezelfde omstandigheden getest konden worden. Dit soort zware en specialistische tests vragen ook om een zeer ervaren testchauffeur. Meervoudig track en off-road kampioen en winnaar van de fameuze Dakar Rally, Giniel Villiers, ging deze uitdaging graag aan.

De test was opgebouwd uit 5 onderdelen. Twee uitgebreide remtesten (verharde en onverharde ondergrond), twee zeer belastende off-road tests in het mulle woestijnzand en een zware zijwaartse test waarbij de opbouw en vormvastheid van de band tot het uiterste werd beproefd.

Om de banden maximaal te testen is één van de off-road tests zelfs uitgevoerd met een off-road aanhanger met een totaal gewicht van 700 kg. Voor alle testonderdelen is gebruik gemaakt van lokale omstandigheden zonder een testomgeving te creëren.

Bij alle testonderdelen scoort de General Grabber AT “goed” tot “zeer goed” en eindigde bij een aantal onderdelen op de eerste plaats. De Grabber AT laat in de eindscore alle gerenommeerde A-merken achter zich. Ook bij de prijs/kwaliteit verhouding scoort de Grabber AT bovengemiddeld. Een indrukwekkend resultaat, juist in het jaar dat het merk 100 Jaar bestaat.

Er wordt bij General Tire al jarenlang hard gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van het product. De vernieuwde rubbercompound in combinatie met de sterk verbeterde opbouw van de band zorgen voor een hi-end all-terrain band die de concurrentie mat de A-merken probleemloos aankan.

Als officiële importeur en distributeur van General Tire zien wij in deze testresultaten opnieuw het bewijs dat het merk bezig is aan een niet te stuiten opmars naar de bandentop. Het vertrouwen in het merk is bij ons altijd al heel groot geweest en deze testresultaten komen dan ook niet geheel onverwachts. “We zien niet alleen een continue stijgende lijn in de totale kwaliteit maar zien ook dat het behaalde kwaliteitsniveau bij alle uitvoeringen en productielijnen gewaarborgd blijft. 100 jaar ervaring en innovatie betaalt zich nu uit.

Grabber AT Testwinnaar (1981 downloads)