Nascar

Burn-outs, het piepen van banden op het asfalt, donkere strepen in elke bocht: De rauwe esthetiek die is geboren in Daytona, waar NASCAR zijn thuisbasis heeft. En het is écht indrukwekkend wat de banden bij een NASCAR race allemaal wel niet moeten kunnen.

Dus waarom die uitdaging niet aangegaan met een officiële partner die op gelijke wijze de Amerikaanse traditie belichaamt, samen strevend naar hoge prestaties en betrouwbaarheid?

Met General Tire is Euro NASCAR een zesjarige samenwerkingsverband aangegaan om aan deze eisen te voldoen. Toegegeven, zes jaar voor een sponsoringsamenwerking is een zeer ongewoon tijdsbestek in de autosport. Maar het is wel heel veelzeggend als je het hebt over het vertrouwen dat Euro NASCAR NASCAR in General Tire stelt. In ruil daarvoor heeft het merk banden ontwikkeld die de verwachtingen van de 30 Euro NASCAR  teams al ruimschoots hebben overtroffen.

De speciaal ontwikkelde “NWES GT”-banden hebben hun kracht in de eerste tests al bewezen. In klassieke NASCAR stijl heeft elk voertuig dezelfde set droge- en regenversies van de band in de maten 11,5/27,5R15.

Want: Het kan overal gebeuren. Van de Euro NASCAR racebaan tot de kronkelende wegen van Europa.

Winnaars op alle circuits

NWES GT
Maten: 11.5/27.5 R 15
Aantal beschikbare sets per bestuurder: 20

De banden zijn speciaal ontworpen in Plymouth, Indiana, met de veeleisende NASCAR omstandigheden in gedachten. De omstandigheden in Europa zijn echter anders omdat de Europese racebanen meestal circuits zijn in plaats van de traditionele Amerikaanse ovale banen. Banden moeten in staat zijn om bochten in allerlei hoeken te doorstaan, terwijl ze ook geschikt moeten zijn voor een verscheidenheid aan verschillende soorten asfaltcircuits. Zelfs met de weersomstandigheden in de verschillende landen moet rekening worden gehouden om de NASCAR auto’s altijd veilig op de baan te houden.

Naast de bekende NASCAR race-omstandigheden , zoals rijafstanden en -tijd, moeten ook rekening worden gehouden met het gewicht en de snelheid van het voertuig.